Uw offerte
  • 6.500 + producten uit voorraad leverbaar

Klantenservice Contact met een specialist
Nieuws Producten Tips

Loop geen statiegeld mis! Verzamel ze met onze inzamelcontainers

Lees meer over ons ruim assortiment aan inzamelcontainers voor statiegeld petflessen en blikjes.

Wist u dat Nederlanders de afgelopen drie jaar 374 miljoen euro aan statiegeld hebben misgelopen. In een artikel op nu.nl van 2 april 2024 is te lezen dat in het jaar 2023 65% van de verkochte blikjes en 71% van de verkochte plastic flessen weer zijn ingezameld. Naast het misgelopen geld heeft het zwerfafval ook een negatieve impact op het milieu.

Statiegeld op petflessen en metalen drankverpakkingen
Petflessen kleiner dan 1 liter kunnen sinds 1 juli 2021 ingeleverd worden in ruil voor 15 cent statiegeld. En vanaf 1 april 2023 kunnen metalen drankverpakkingen voor statiegeld worden ingeleverd. Per blikje ontvangt u ook €0,15 statiegeld. Op de flessen met een inhoud van meer dan 1 liter ontvangt u al lange tijd €0,25 statiegeld. (Sport)verenigingen, bedrijfskantines, horecazaken en andere vrijwillige innamepunten mogen petflessen verkopen en innemen zonder de verplichting het statiegeld uit te keren. Lege statiegeldflessen worden hier gedeponeerd in kunststof inzamelcontainers. Verenigingen en ondernemers kunnen zichzelf aanmelden als innamepunt. Hoe dit werkt en wat ervoor nodig is, leest u in dit blog.

Bekijk ons volledige assortiment inzamelcontainers.

Wij leveren inzamelcontainers met een inhoud van 120 en 240 liter in de kleuren blauw, rood, groen, geel, bruin en grijs. De inzamelcontainers hebben twee wielen en zijn daardoor eenvoudig te verplaatsen.

  • 6.500 + producten uit voorraad leverbaar

Kunststof inzamelcontainers van Transoplast
Om het inzamelproces van statiegeld bij verenigingen te vereenvoudigen, kan er gebruik gemaakt worden van de inzamelcontainers van Transoplast. Onze verrijdbare containers met inwerpopening is een uiterst hygiënische oplossing voor het inzamelen van drankverpakkingen met statiegeld.
Wij leveren inzamelcontainers met een inhoud van 120 en 240 liter in de kleuren blauw, rood, groen, geel, bruin en grijs. De meest gebruikte inzamelzakken (de 120 liter mini bags en de 240 liter small bags) passen perfect in onze kunststof inzamelcontainers. De inzamelcontainers hebben twee wielen en zijn daardoor eenvoudig te verplaatsen. Door het uv-bestendige kunststofmateriaal is het product ook geschikt voor buitenopslag.
Maak uw inzamelcontainer zichtbaar voor mensen door middel van stickers. Wij hebben 3 soorten stickers beschikbaar waarmee u de inzamelcontainer onder de aandacht brengt.
Sticker ‘statiegeldfles / statiegeldblik’
Sticker ‘Doneer hier je lege statiegeldfles en steun jouw club’
Sticker ‘Retourneer hier uw statiegeldfles’

Meer informatie
De inzamelcontainers van Transoplast zijn eenvoudig en snel via onze webshop te bestellen.
De meest gestelde vragen over statiegeld op petflessen zijn na te lezen op de website van Statiegeld Nederland. Bij vragen over onze inzamelcontainers kunt u telefonisch 0314-664400 of per e-mail info@transoplast.nl contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.